tisdag 31 augusti 2010

Nyklippt!


Så kom då den dan jag skulle skämma bort mig själv å gå till frisören. Lämnade E på förskolan å så skulle M förlja med mig och sova i vagnen. Så var planen. Blir inte alltid som man tänkt sig... Vagnen var ju inte i min bil utan i sambons på hans jobb. Så det var bara att åka dit å säga hej å lyfta över vagnen. Då sov M som en stock i bilen. När vi sen kom ner till stan så var det dags att lyfta över honom i vagnen. Då vaknade ha såklart!!! Hade en liten stund på mig till så vi gick en runda för att han skulle somna men inte då. Han fick helt enkelt vara vaken å sitta i vagnen och leka. Efter att hon tvättat håret och klippt ungefär hälften börjar han storgråta. Stackarn orkade inte mer! Så vi pausade lite och den andra frisören fick dra honom lite men han somnade ändå inte. När det va färdigklippt och dags att föna å fixa fick M sitta i mitt knä istället. Jaja fröknarna på förskolan såg att jag klippt mig iaf. Jag har knappt hunnit titta mig i spegeln än. Nästa gång får jag ta med E som "barnvakt" tänker jag.

måndag 30 augusti 2010

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för


  • att Albertina har namnsdag idag <3
  • M har fått sin tredje tand. En av dom däruppe. Kanske kanske kan vi få sova på nätterna nu.
  • att kräftskivan vi hamnade på i lördags var riktigt trevlig med mycket trevligt sällskap. Tack ska ni ha för att vi fick vara med.
  • att jag ska klippa mig imorgon. Känner mig lite långhårig nu och det är dags att skämma bort sig själv lite tycker jag.
  • att jag ska hälsa på mitt jobb på onsdag. Ska jobba nästa vecka när min kollega ska ha semester. Jag längtar! Älskar mitt jobb. Mormor ska ta hand om barnen några dagar och sen barnens pappa några dagar.
  • att E ska spela sin första fotbollsmatch på torsdag! Häftigt tycker jag när hon bara tränat 2 gånger än. De ska matchställ och RIKTIG domare :)

GRATTIS ALBERTINA

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Albertinas namnsdag idag! Hurra Hurra Hurra

Jajamen! Idag är det Albertinadagen. Dottern E heter det i andranamn efter nån släkting på min pappas sida. Å naturligtvis får man paket på sin namnsdag. Den här snygga Hannah Montana tröjan från KappAhl har hon spanat på länge nu. Hoppas hon blir glad. Hon är ju en stor tjej nu, 5år 7mån så då måste man ju ha coola kläder oxå. Hon får cirkusbiljetter oxå. Coop här i stan arragerar en en cirksföreställning med Cirkus Olympia och då passade jag på att köpa biljetter billigt. Tycker annars cirks är så ruskigt dyrt och inte alls värt pengarna men nu så....


462838

söndag 29 augusti 2010

Välkommen till Virkligheten


Kolla in den är nya boken! Annika på virkverket har gjort den och man kan nu vinna den på hennes blogg. Det vill jag såklart göra. Har ju fastnat i virkträsket litegrann nu. Älskar titeln på boken också. För när jag virkar är jag i en annan värld.

lördag 28 augusti 2010

Didriksons

Tremblant Coverall SEK 799, Didriksons - NELLY.COM

En såhär snygg overall har vi varit å köpt till E idag. Didriksons Tremblant coverall. Hon har valt den själv så jag hoppas hon blir nöjd och att den fungerar i vinter.  Det är mycket som behöver köpas nu inför hösten och vintern så detta var väl bara börja på vår shopping. 

fredag 27 augusti 2010

Tävling hos Tant Ulrika


"Jag deltar i utlottningen om två stycken valfria mössor från Sätila of Sweden hos Tant Ulrika!"

Tävling hos Matilda


Jag tävlar om en valfri Pyjamas + Napphållare från Russinnet.se hos Matilda.
Var med och tävla här du också!

Hålla andan

Hur länge kan en femåring hålla andan egentligen???? Hon lånade lillebrors badbalja i duschen och kastade sig ner och höll andan. Jag klockade henne till 23 sekunder!!!! Vet inte ens om jag kan hålla andan så länge ju. Å hon låg verkligen under vattnet med både näsa och mun så det var inget fusk heller. Har anmält henne till simskolan som tur är så hon kan fortsätta träna. Min lilla fisk är numer en valross :) På söndag är vi inbjudna till föräldramöte med efterföljande bad för hela familjen. Ska bli roligt att bada tillsammans. Det är längesen nu vi badade inomhus.

torsdag 26 augusti 2010

Tävling hos Geshiia




Jag tävlar hos Geshiia om ett presentkort från Familjesmycken.se!

tävling hos Manson Dust


Nu kan en av er vinna ett presentkort på 500:- från Stil Companiet ! Det finns mycket att välja bland i deras webshop, t.ex väggord på olika språk, canvas, träskyltar, tvålar m.m. Tävla hos Manson Dust du oxå


Tävling hos Tant Ulrika


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Wilma & Morris hos Tant Ulrika"

Tävling hos Matilda


Jag tävlar om en valfri geggamojamössa från Barnbubblan.se hos Matilda.
Var med och tävla här du också!

Tävling hos Jennyn



" Jag tävlar om en valfritt motiv från Studio Nele i samarbete med www.jennyn.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Bajs

Igår kväll bajsade M på pottan. En stor händelse när man är 8 månader och 10 dagar. Han brukar bajsa när vi precis lagt honom i sängen men igår satt han mitt knä myste när ha började stånKa. Iväg till pottan å han bajsade direkt. Sen somnade han gott.


tisdag 24 augusti 2010

Tävling hos Carolina



”Jag tävlar hos Carolina om ett Presentkort på 250 kronor från Spöket Laban

måndag 23 augusti 2010

Tävling hos Lindet



"Jag är med och tävlar hos Lindet om ett presentkort på 500 kr hos Wilma & Morris.
Tävlingen avslutas 9/9 kl. 20.00"

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för


  • att M fick en dörr till sitt rum i helgen. Tack Robert för hjälpen. Nu är det bara reste kvar.
  • att vi nu idag har hämtat hem vår lilla kattmadame. En riktig fegis som gömmer sig under soffan än så länge.
  • att jag fick äta så gott igår i torbjörntorp. Grillat kött och kyckling med poatisgratäng och tzatsiki. Kladdkaka med glass, grädde och maränger till efterrätt. MUMS
  • att M`s vinteroverall kom ed posten idag. Något stor men det är ju ett tag kvar tills den ska användas hoppas jag.
  • att jag har fått ett numer till bytesmarknaden i stan den 11 september så jag kan bli av med kläder å tjäna pengar.

fredag 20 augusti 2010

Cult

Kolla in Cults nya figur! Ett monster!!! Så söt! Men M fick ju av den andra serien My & Mini i doppresent. Där saknas bara lampan så undrar vart de här skulle kunna stå....






Tävling hos Lillofant


Lillofant firar 2 år med sin blogg! Var med och fira med denna tävligen. Det är jag!

Tävling hos klackarna i taket




Jag tävlar hos klackarna i taket och valde den här klockan som min favorit.



Tävling hos Carolina

”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 300 kronor hos MILQ.se

torsdag 19 augusti 2010

Föräldrabloggarna hänger ut sina barn

Barnombudsmannen borde ta fram riktlinjer för vilken typ av material som det är ok att publicera på föräldrabloggar, skriver Anna Svensson.

Semestertiden är över,det är dags att ladda ur digitalkameran och ladda upp semesterbilderna på nätet. Men snälla föräldrar, tänk till en extra gång innan ni lägger ut bilder på era små. Det verkar visserligen vara obligatoriskt för svenska B-kändisar att skaffa en blogg och skriva om barn och vardag. Men det finns ingen anledning att följa deras dåliga exempel. Bloggare som skriver om sina barn är ofta välbesökta eftersom folk gillar att titta på och läsa om barn. Men det är knappast etiskt att använda sina barn för att rikta uppmärksamhet mot sin egen person.

Varje gång barnporrsdebatten drar igång är majoriteten överens om att barnporr är
integritetskränkande för barn. Men när en bild på ett naket småbarn publiceras på nätet av föräldern är det socialt accepterat och kallas mamma- eller pappablogg. Varje sekund fyller föräldrabloggare internet med anekdoter om vad deras barn sagt och gjort. Med berättelserna följer en aldrig sinande ström bilder av barn som skrattar, gråter, sover, dansar och bajsar i badkaret. Oftast har barnen kläder på sig, ibland är de halvnakna och ibland nakna. Risken finns att bilderna sparas ned av någon okänd och används som porr.

Det är också allvarligt att vissa barn får sina tidigaste år utfläkta på nätet utan varken vetskap eller medgivande. Det är först om några år som barnen kommer att få ta konsekvenserna av sina föräldrars handlande. För de flesta av oss är barndomen något privat. De enda som vet om hur ofta vi kissade på oss och hur vi såg ut med mat i hela ansiktet är de personer som vi haft allra närmast. När föräldrar drar bebishistorier för nya bekantskaper kan det kännas pinsamt, men det är trots allt inte så ofta. För bloggbarnen finns historierna alltid för allmän beskådan. Bilderna och historierna kan dyka upp när som helst i livet, till exempel under puberteten när allt redan känns jobbigt och pinsamt. På arbetsmarknaden blir det allt vanligare att arbetgivare kollar upp arbetssökande med hjälp av nätet. Skillnaden mellan dagens arbetsgivare och bloggbarnens framtida, är att de arbetsgivarna inte bara kommer hitta festbilder på Facebook och ett CV på Linkedin. Där kommer också finnas drösvis av pinsamma bilder, filmer och texter från barndomen.

I går skrev The Independent att Googles VD Eric Schmidt oroas av att folk i allmänhet inte förstår konsekvenserna av att lägga ut privat information på nätet. De texter och bilder som läggs ut är i princip omöjliga att radera senare eftersom informationen lagras i arkiv, laddas ner och kan användas av vem som helst. Det här gäller särskilt unga, just för att de börjar lägga ut information tidigare i livet. Schmidt förutspår att de som är unga i dag kommer behöva byta identitet om de i vuxen ålder vill slippa informationen om dem på nätet. Då pratar Schmidt om tonåringar, men samma resonemang gäller för småbarn. Enda skillnaden är att det kommer finnas så mycket mer information om bloggbarnen och att de aldrig haft chansen att välja vilken information som ska finnas på nätet.

Det är dags att backa några steg och diskutera vilken position barn har i samhället. Med lite mer självkritik kan vuxenvärlden lägga en bättre grund för att skydda barns rättigheter. Om barns integritet är så viktig att skydda som det påstås borde även föräldrabloggar förbjudas eller åtminstone regleras. Ett sådant scenario är absurt ur yttrandefrihetssynpunkt och kommer förhoppningsvis aldrig bli verklighet. Men Barnombudsmannen borde ta sitt ansvar och ge riktlinjer för bloggande föräldrar. Men allra helst borde fler föräldrar själva fundera ett extra varv över hur deras bloggande kommer påverka deras barns framtid. En förälders viktigaste uppgift är ju att skydda sina barn, inte att exponera dem.

ANNA SVENSSON

Anna Svensson är skribent och studerar vid Timbros Stureakademin i Stockholm.



Denna debattartikel publicerades i dag i expressen. Vad tycker du???





Tävling hos SoffiZ




"Tävla om en valfri Mykidoo överdel hos SoffiZ.
Var med du oxå!"

Tävling hos SoffiZ

"Tävla om en valfri me&i överdel hos SoffiZ.
Var med du oxå!"

Tävling hos muppsan

Jag är med och tävlar om barnsemesterkortet
som är fyllt med mängder av rabatter, allt från
barnshopping till lekland över hela Sverige!!
Muppsan tävlar ut 20st barnsemesterkort,
var med och tävla du oxå"

BARNSEMESTERKORTET 2010 - Rabattkortet alla barnfamiljer borde ha.

Vilka förmåner får jag? 100-tals! Shopping, resor, hotell, barnkläder, sommarland, leksaker, lekland, inredning och annat vi barnfamiljer älskar. Visst är det bra? Sätt guldkant på din familjs fritid.
Kika in hos Barnsemester.se och se allt dom har att erbjuda!!

onsdag 18 augusti 2010

Tävling hos nikita



Jag tävlar om ett par valfria Nova Star byxor från LitenPåLandet
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!

Tävling hos nikita



Jag tävlar om ett presentkort värde 400:- från StilochCharm i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!

Lunafigur

Jag tävlar om en Lunafigur från Luna Dsign. Den här figuren är min favorit. Tävla du också.

tisdag 17 augusti 2010

Tävling hos Carolina

”Jag tävlar hos Carolina om en Bröllopstårta och två Vaniljhjärtan frånBombadill, var med du också”

Tävling hos Carolina

”Jag tävlar hos Carolina där 2 stycken vinner 2 ark valfria namnlappar frånGladaGrodan

måndag 16 augusti 2010

WillVin

"Jag är med och tävlar om en valfri skötväska från Willvin.
Tävlingen hittar du hos Lindet
och den pågår fram till den 30/8 kl. 20.00.
Lycka till!"

Man ska ha husvagn....

Har tillbringat helgen i husvagnen (eller utanför den) på Örlenbadets camping utanför Tibro. Helt ok ställe förutom att det inte är kusten då.

Badplatsen var ändå ganska öde. 16 grader i vattnet lockade inte mig iaf. Men utsikten var ju fantastisk eller hur.


Här bodde vi. Jag står på stranden när jag tar bilden så det var väldigt nära.


Å så kunde vi ju passa på att ta det lugnt. Inte en massa måsten som det är hemma. Fler än jag som njuter av det.

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för

att vi har haft en go helg i husvagnen. (mer om det i nästa inlägg)

att vinterns skidsemester är bokad Tack tomten ;)

att städlusten har infunnit sig. Hoppas få massor gjort i veckan.

dom goa ungarna jag har. Älskar er E och M

onsdag 11 augusti 2010

Springcykel


En sån här vill nog M ha när han blir större. Finns till fyndpris hos campadre! Tyvärr får han nog växa till sig lite först. Åtinstone lära sig gå. Är det någon som vill ha en inbjudan till campadre är det bara att säga till.

FiliokusFredrik


Idag har vi varit och tittat på den här rolige killen. FiliokusFredrik och trollerilådan. E som själv älskar att trolla tyckte det var superroligt och M sov i sin vagn. Kolla in honom här: filiokusfredrik.se så hittar du trolleritricks och skuggfigurer.

tisdag 10 augusti 2010

Nya familjemedlemmen




Titta vilken sötnos!!! Vår nya familjemedlem. En liten tjej var det. Hämtar henne om ett par veckor. Hoppas hon kommer trivas hos oss. E har köpt kattleksaker å så får vi väl inreda en liten hörna till henne.




måndag 9 augusti 2010

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för

att vi ikväll ska åka till Hjo och titta på en liten katt som ska få flytta hem till oss snart.

att helgen blev riktigt lyckad med kräftfiske, kusin på besök och renovering av barnens nya rum.

att M kan krypa och ställa sig upp

att campinglivet fortsätter till helgen

å så givetvis för

att sambon gör det jag säger åt han att göra när jag pekar med hela handen
hahaha

Tävling hos älskade hjärtegryn


Jag tävlar hos Älskade hjärtegryn om en namnmössa.
Tävla du oxå. Klicka här!

torsdag 5 augusti 2010

Nya loppiannonser

Så var det dags att rensa bland vinterkläderna och köpa nytt (begagnat) inför kommande vinter. Jodå den är snart här. Kolla in mina annonser på Loppi.se genom att klicka i rutan till vänster.